Založ si blog

Obyčajný premiér opäť „umravňujúco premiéroval „

Všetci vieme, že je všeobecne známym mravokárcom, už od začiatku keď vstúpil do politiky,Niekedy sa mu v tom darí viac inokedy menej, Avšak, od kedy sa stal premiérom,zdá sa, že platí viac to druhé. Najradšej chrlí svoje mravné poučenia cez média a aj keď sa už musel neraz následne ospravedlňovať, zdá sa, že je stále nepoučiteľný a svojich mravných ponaučení sa nedokáže vyvarovať. Naposledy sme mohli zaznamenať na jednej z tlačoviek jeho „umravňujúce“ slová na adresu tých, ktorí začali vraj spisovať petíciu proti obmedzovaniu chodenia dôchodcov do obchodov. Veľmi ho , aby sme to nazvali slušne „rozčarovalo“ to,že namiesto toho, aby nosili svojim rodičom nákupy spisujú petíciu proti obmedzeniam,ktoré mimochodom nevymyslel on, ako premiér, ale hlavný hygienik . Ako správne poznamenal odborník štátu a práva, aj hlavného hygienika však riadi vláda, na čele ktorej je premiér. Vzápätí sa našťastie ukázalo, že aj hlavný hygienik sa riadil rozumom a spomínané obmedzenia boli zrušené.
Vráťme sa však k vyššiemu mravnému princípu nášho premiéra. Ako môže vedieť, či tí, ktorí spisovali petíciu majú možnosť nosiť nákupy svojim rodičom ? Bývam v menšom mestečku a nevidím okolo seba veľa mladších ľudí bývajúch so svojimi rodičmi či v ich blízkosti. Samozrejme sú asi aj takí,ktorí obývajú s rodičmi jeden dom, alebo bývajú oproti v činžiaku, ale veľká väčšina sa dávno odsťahovala aj z dediniek do miest a býva samostatne. A na vlastnej skúsenosti viem, ako to v mnohých rodinách funguje. Bývam len 20 km od mesta, kde žije naša už vyše 95 ročná mama, Našťastie mám brata,ktorý býva síce na druhom konci mesta, ale má auto a mame zabezpečuje všetko potrebné. Keby to nemohol robiť brat,neviem ako by som to zariadil, lebo nemám auto a bývams manželkou a synom, ktorí sú invalidní dôchodcovia a sami potrebujú starostlivosť. Keď sa pozriem okolo seba, vidím stále viac a viac podobných rodín, ktoré majú pri sebe niekoho vážne chorého, o ktorého sa starajú. Neviem, či je to len v našom mestečku, ale na to by musel odpovedať niekto iný.
Takže vážený pán umravňujúci premiér, Nie sú zlí a nemravní všetci tí, ktorí žiadajú prehodnotiť niektoré rozhodnutia, za ktoré v konečnom dôsledku zodpovedá vaša vláda, nech by aj spisovali proti nim petíciu, Len nemajú takú možnosť ako niektorí iní napr. služobné auto, alebo financie, aby si zaplatili niekoho, kto sa v súčasnej situácii dokáže postarať o ich najbližších v seniorskom veku. A nebývajú možno ani vo veľkých mestách,kde vraj funguje donáška do domu pre dôchodcov aj cez telefón, či internet… Títo ľudia by vám možno tlieskali, keby ste dokázali zariadiť, to o čom ste sa vraj zmienili, aby všade fungovala donáška obedov a nákupov pre seniorov zdarma. A to bez ohľadu na to, či ide o mestá,kde sídlia vládne inštitúcie, alebo malé mestečká s množstvom prestárlych obyvateľov.

Pravda je vrtkavá aj na Slovensku

18.04.2023

Novinári na Slovensku sú vraj slobodní a základom tejto ich slobody a demokracie je v žurnalistike pravda a nič len pravda. Pre pravdu sa u nás dokonca žurnalisti strieľajú. USA, ktoré sa vyhlasujú za raj demokracie a najslobodnejšiu spoločnosť na svete už neraz dokázali, že nemajú v láske žurnalistickú pravdu. No nie doslova všetci, len ich vládna garnitúra. A my na [...]

Môžu financovať celý rok 200 migrantov

12.11.2022

Práve som videl v televízii ako protestujú v Kútoch občania proti migračnému táboru. Pripravení boli kukláči a ozbrojení policajti zasahovali slzotvorným plynom. Hordy policajtov, ktorí mohli radšej strážiť hranice s Maďarskom sa zastrájali na hŕstku obyvateľov bezvýznamných Kútov. Prehovorilo tu do televíznej kamery niekoľko žien a mužov, Boli v tom iste aj emócie, [...]

Každá miera trpezlivosti má svoj strop

25.04.2022

Myslím si, že každá miera trpezlivosti má svoj strop a posledné dni mi to potvrdzujú. Napríklad dnes som si prečítal, že vo Zvolene vodič na autobusovej linke kde sa viezli tri Ukrajinky im nemiestne nadával a aj keď dobre nerozumeli, vedeli, že terčom jeho rozhorčenia sú práve ony. Spolucestujúci sa len usmievali… Ukrajinky sa následne sťažovali a dopravný podnik sa [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 54475x
Priemerná čítanosť článkov: 2476x

Autor blogu

Kategórie