Založ si blog

Každá miera trpezlivosti má svoj strop

Myslím si, že každá miera trpezlivosti má svoj strop a posledné dni mi to potvrdzujú. Napríklad dnes som si prečítal, že vo Zvolene vodič na autobusovej linke kde sa viezli tri Ukrajinky im nemiestne nadával a aj keď dobre nerozumeli, vedeli, že terčom jeho rozhorčenia sú práve ony. Spolucestujúci sa len usmievali… Ukrajinky sa následne sťažovali a dopravný podnik sa im ospravedlnil. Takisto v obchode sa sťažoval dôchodca pokladníčke, že všetko je stále drahšie a tí „hore“ sa zaoberajú len vojnou v Ukrajine, vlastný národ im je ukradnutý. Ráno v nemocnici zasa sestričky debatovali o to, aké majú u nich problémy aj po COVIDE a nezabudli spomenúť, že “ na vláde“ to nikoho netrápi, hlavne že bude v base Kaliňák a možno aj Fico.
Nuž v poslednej dobe akoby opadol z ľudí na Slovensku strach z COVIDU a vystriedal ho síce strach z vojny, ale aj ten sa pomaly vytráca a namiesto toho prichádza obava o chlieb každodenný či teplo a svetlo v nasledujúcej zime. Tí, ktorí na to majú, sa samozrejme zaujímajú najviac o nastávajúcu dovolenku,,. Ale čo tí ostatní, ktorých je asi väčšina. Najmä dôchodcovia, ktorí od začiatku vojny na Ukrajine vnímali tieto udalosti zvlášť citlivo, lebo majú najviac v pamäti vojnové udalosti 2. svetovej vojny a aj z augusta roku 1968. Nanešťastie v slovenskej vláde a parlamente spolu takých spočítate na prstoch jednej ruky . A tí, ktorých kosila epidémia v uplynulých dvoch rokoch najviac, aj keď to pripadá ako necitlivý “ čierny humor“ prakticky šetrili sociálnej sporiteľni dôchodky, ostali „na ocot“ . Tak nečudo, že čoraz viac šomrú aj na utečencov z Ukrajiny, lebo si myslia, že tí ich pripravili o vyššie dôchodky.
Jasné, že inak to vnímajú „páni “ z vládnej a parlamentnej garnitúry, ktorí nemusia chodiť každý deň do obchodu s obavou , ako zas zdraželi chlieb či mlieko, či ovocie a či budú môcť vnúčikom kúpiť aspoň to nezdravé lízatko. A asi im nevadí ani to, že benzín a nafta v ich drahých autách je čoraz drahší…Tí ostatní, najmä skôr narodení to zatiaľ trpezlivo tolerovali a radi sa vždy rozdelili aj s tým málom s každou návštevou, ktorá prichádza v dobrom. Veď tak ich to učili aj ich rodičia a prarodičia. Slováci sú národ pohostinný a trpezlivý. Miera každej trpezlivosti má však svoju hranice a zdá sa, že jej strop sa blíži. Čo bude potom ? Netrúfam si predpovedať a čo vy ?

Pravda je vrtkavá aj na Slovensku

18.04.2023

Novinári na Slovensku sú vraj slobodní a základom tejto ich slobody a demokracie je v žurnalistike pravda a nič len pravda. Pre pravdu sa u nás dokonca žurnalisti strieľajú. USA, ktoré sa vyhlasujú za raj demokracie a najslobodnejšiu spoločnosť na svete už neraz dokázali, že nemajú v láske žurnalistickú pravdu. No nie doslova všetci, len ich vládna garnitúra. A my na [...]

Môžu financovať celý rok 200 migrantov

12.11.2022

Práve som videl v televízii ako protestujú v Kútoch občania proti migračnému táboru. Pripravení boli kukláči a ozbrojení policajti zasahovali slzotvorným plynom. Hordy policajtov, ktorí mohli radšej strážiť hranice s Maďarskom sa zastrájali na hŕstku obyvateľov bezvýznamných Kútov. Prehovorilo tu do televíznej kamery niekoľko žien a mužov, Boli v tom iste aj emócie, [...]

Namiesto divadelných premiér prišlo premiérové divadlo

06.11.2020

Keďže už dlhšiu dobu nefungujú u nás riadne divadlá v normálnom režime, prichádza vláda štátu dánskeho s novinkou a usporiada jedno veľké celoštátne divadelné predstavenie. Vlastne na začiatku bolo vnuknutie nášho premiéra a nápad, ktorý je tajný, vie o ňom len nemecká kancelárka a pár verných supútnikov nášho premiéra. Bez toho, aby o tom vedel hlavný veliteľ [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 54457x
Priemerná čítanosť článkov: 2475x

Autor blogu

Kategórie